OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz ilk defa 1946 yılında ilkokul olarak açılmış olup açıldığı tarihte resmi binası bulunmadığından köyün değişik yerlerinde 1959 yılına kadar eğitim- öğretime devam edilmiştir.

1959 yılında köyün imkanlarıyla 2 (iki) derslikli kerpiçten okul binası yapılmıştır. Köy imkanlarıyla yapılan bu kerpiç bina zamanla yıpranarak kullanılamaz hale gelmiştir.

1974 yılına geldiğinde devlet tarafından 2 (iki) derslik ve lojmandan oluşan beton bir bina yapılmış. Eğitim-öğretim bu binada sürdürülmeye başlanmıştır.

1992 yılında köyümüze ikinci bir eğitim yuvası olarak ortaokul açılmış; bina olarak da devlet tarafından şu an kullandığımız bina inşa edilmiştir. İlkokul 1974 tılında yapılan bina, ortaokul ise 1992 yılında yapılan binada 1996/1997 eğitim-öğretim ylına kadar  ayrı ayrı eğitim faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.

Bu tarihten sonra iki okul birleştirilmiş halen faaliyette bulunduğumuz bu binaya taşınmış ve adı Güvercinlik İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

1997/1998 eğitim-öğretim yılından itibaren 8 (sekiz) yıllık zorunlu eğitime geçilmiş ve okulumuz taşıma merkezi olark belirlenmiş; 1. kademesine Yapraklı, Üçgöz´den; 2. kademesine Yapraklı, Karahüyük, Balıkçıl, Ağlıca ve Üçgöz´den öğrenciler taşınmıştır. 1999/2000 öğretim yılında okulumuz taşıma merkezi olmaktan çıkarılmıştır.

2011/2012 öğretim yılında tekrar Üçgöz´den öğrenciler okulumuza taşıma sistemi ile gelmektedirler.

4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla okulumuz ilkokul-ortaokul olarak eğitim yapmaktadır.

Okulumuzda sırasıyla Sultan KURT, İsmail YILDIRIM, Osman BULUT, Yusuf KÖSE, Kubilay KURT, Mehmet GÜLLÜ, U.Naci CEHİZ, H.Mehmet GÜVEN,Murat CEHİZ,Mehmet DENİZ müdürlük yapmışlardır.

05/12/2019 tarihinden itibaren Kadir PAK okul müdürlüğünü  yürütmektedir.