Güvercinlik Ortaokulu
Güvercinlik Mahallesi Elbistan/Kahramanmaraş

VİZYON

MİSYON

Okulu yaratıcı ve organize bir ortama sahip olabilecek şekilde planlamak ve geliştirmektir.Toplumun eğitim düzeyini ve böylece yaşam kalitesini yükselmek amacıyla;eğitim ve öğretimi en üst düzeyde,ilmi teknikleri kullanarak sunmak,öğrencileri duymaya,düşünmeye,özellikle araştırmaya yöneltmek,yeni bilgi ve uygulamaları geliştirip desteklemek,arkadaşlık ilişkilerini,insan sevgisini geliştirmek, sorumluluk alabilecek bireyi oluşturmak ve yaşatmaktır.

BAŞARILAR

Bulunduğumuz yerleşim yeri köy olması sebebiyle bir çok eksiklerimize rağmen fedakar çalışmalarımız sunucu başarımız her geçen yıl ileriye doğru gitmektedir. okulumuz 2011/2012 SBS sonuçlarına göre ilçe sıralamasında 52 okul arasın 9. sıraya yerleşmiştir. ilk defa bu yıl bir öğrencimiz burs kazanmış ve 2 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesini kazanmıştır.

KÖY SERVİSİ VARDIR.

İlçe Merkezine 6 km uzaklıktadır. İl merkezine ise 170 km uzaklıktadır.

Köyümüzde 100-120 hane arsında bir yerleşim bulunmaktadır.

okulumuzda en son olarak 2020 yılında tübitak 4006 bilim fuarı düzenlenmiştir.

okulumuzda e-twinning projeleri yürütülmektedir

okulumuz 2020 erasmus+ konsorsiyumuna üyedir.